Amsterdam Acupunctuur

Oorsprong

Acupunctuur bestaat al duizenden jaren en is hoofdzakelijk ontwikkeld in China.

De Chinese traditionele geneeskunde (TCM Traditional Chinese Medecine) bestaat uit veel verschillende elementen. Het bekendste onderdeel uit de traditionele Chinese geneeskunde is acupunctuur.
Acupunctuur is een geneeswijze waarbij men door middel van het inbrengen van naalden op de verschillende acupunctuurpunten van de verschillende meridianen in het lichaam dichter tot de Qi (energie) kan komen en deze kan beïnvloeden. Deze meridianen zijn verbonden met de organen in ons lichaam.

 

Principe

De basisgedachte van de Chinese geneeskunde is dat ziekte ontstaat wanneer de balans in het lichaam is verstoord.

Zo kan een disbalans in een van onze organen zowel fysieke als emotionele klachten veroorzaken. Door deze balans te herstellen kan men weer gezond worden en kan de energie vrijstromen in de energiebanen.

 

Voor wie?

Acupunctuur is heel geschikt om aandoeningen te behandelen die samenhangen met stress, angst en depressie.

 

Auriculotherapie

Als aanvulling op de traditionele acupunctuur, kan ook de auriculotherapie worden gebruikt als een effectieve behandeling om het evenwicht van de mens onder controle te houden.
Auriculaire geneeskunde is gebaseerd op de theorie dat zich in het oor het hologram (blauwdruk) van het menselijk lichaam bevindt en wanneer relevante punten in het oor zijn behandeld beïnvloeden ze lichaamspunten.

Men kan gebruik maken van naalden, maar ook van speciale zaden om de punten te stimuleren op het oor. Een zaadje wordt op een pleistertje geplakt en het wordt geplaatst op het (de) betrefende oorpunt(en). Deze worden vervolgens door de patient zelf gestimuleerd door drie keer per dag gedurende 30 seconden het punt te masseren. De zaadjes blijven tussen de 5 en de 7 dagen plakken om de effectivieteit van de acupunctuur behandeling te ondersteunen.

Deze combinatie van klassieke acupunctuur met auriculaire geneeskunde is een zeer effectieve methode om evenwicht te brengen in de gezondheid van de persoon. Maar er worden ook andere methoden toegepast afhankelijk van wat er nodig is. 

Andere onderdelen van de TCM zijn; Moxa, cupping, tuina en voeding adviezen.

Voor meer informatie ga naar de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken in mijn praktijk voor acupunctuur in Amsterdam dan kun je me een e-mail sturen naar 
info@claudiamercier.nl
annie-spratt-486512-unsplash