Voeding Aminozuren

Aminozuren zijn organische verbindingen die zich combineren om eiwitten te maken. Ze worden vaak vergelijkt met bouwstenen van de eiwitten.
Wanneer de eiwitten worden verteerd of afgebroken, raken de aminozuren op. Het lichaam gebruikt aminozuren om eiwitten weer te maken om het lichaam te helpen:

Voedsel verteren
Groeien
Weefsels repareren
Het lichaam kan ook aminozuren gebruiken als energiebron.

De aminozuren worden ingedeeld in drie groepen

Essentiële aminozuren

De essentiële aminozuren kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt. Daarom moeten ze via de voeding binnen komen.
De 9 essentiële aminozuren zijn histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine.

Niet essentiële aminozuren

Niet-essentieel betekent dat ons lichaam het ​​aminozuur zelf kan produceren, het hoeft niet via het voedsel dat we consumeren binnen komen.
Niet-essentiële aminozuren zijn: alanine, asparagine, asparaginezuur en glutaminezuur.

Semi-essentiële aminozuren

Deze aminozuren zijn meestal niet essentieel, behalve in tijden van ziekte en stress.
Semi-essentiële aminozuren zijn: arginine, cysteïne, glutamine, tyrosine, glycine, ornithine, proline en serine.

Wanneer een bepaalde voeding alle essentiële aminozuren bezit in een aanzienlijke hoeveelheid, wordt er gezegd dat zijn eiwitten van hoge biologische waarde zijn. 
Het eiwit dat als de beste kwaliteit wordt beschouwd is de albumine aanwezig in het ei. Dit eiwit bevat niet alleen alle essentiële aminozuren voor de mens, maar deze aminozuren zitten in de perfecte schikking voor een goede opname in de darm.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken in mijn praktijk voor acupunctuur in Amsterdam dan kun je me een e-mail sturen naar 
info@claudiamercier.nl