Acupunctuur Bewustzijn

Bewustzijn vs onderbewustzijn

Het onderbewustzijn is onze “automatische piloot”; het bewustzijn is onze handmatige controle. Als een bal bijvoorbeeld dichtbij je oog komt, heeft de langzamere bewuste geest misschien geen tijd om zich bewust te zijn van het gevaar. Maar het onderbewustzijn, dat ~ 20.000.000 omgevingsstimuli per seconde verwerkt (versus de 40 omgevingsprikkels die de bewuste per seconde kan verwerken) zal het oog doen knipperen.
De twee vormen een dynamisch duo. Door samen te werken, kan de bewuste geest zich te concentreren op een specifiek punt, zoals het feestje dat je morgenavond gaat vieren en tegelijkertijd kan jouw onderbewustzijn de auto veilig rond laten rijden met succes zonder de fietser te overrijden, ook al besteed je niet bewust aandacht aan het rijden.

Het onderbewustzijn is een database van opgeslagen programma’s, voornamelijk gedownload gedurende de eerste 7 jaar van een kind. Dit zijn stimulus-respons-programma’s. Dat zijn eigenlijk ‘gewoonten’, in dit programma hoef je niet te denken, het is meer als op een knop drukken en het programma begint met spelen.
Helaas zijn de gedownloade programma’s die de onbewuste database bevatten, afgeleid van het vastleggen van het gedrag van anderen (ouders, broers, zussen, leraren, etc.). Jammer genoeg weten we dat tot 70% van deze “aangeleerde” gedragen ontkrachtend, zelf-saboterend en beperkend zijn.

Acupunctuur en bewustzijn

Ware genezing vereist een verandering in het bewustzijn. Hetzelfde bewustzijn dat een ziekte heeft gecreëerd kan niet dezelfde ziekte genezen. We moeten de berichten die naar de cellen in ons lichaam worden gestuurd, veranderen. Veel van dit werk gebeurt op het onbewuste of onderbewuste niveau. Acupunctuur bereikt het lichaam op cellulaire niveau, het helpt het onderbewustzijn te vinden dat ervoor zorgt dat we ons niet goed voelen. Fysiologisch gezien wordt dit gezien als het transformeren en het verdrijven van de “slijm” (giftig materiaal dat een regelmatig stroom van Qi blokkeert) in/uit het lichaam.

Dat kunnen we bereiken via speciale acupunctuurpunten die resonantie zowel fysiologische als psychologische functies. Bijvoorbeeld, langs het “Yin Qiao” – zijn er punten die helpen iemand geloof, eigenliefde, het vermogen om van mening te veranderen en de manier waarop ze zichzelf zien te verbeteren. Deze punten kunnen helpen om het ​​gevoel van zwaarte en depressie los te laten.
De Yin Qiao meridiaan helpt bij het afvoeren van “koude” en “vochtige” gefixeerde koppige patronen die voortkomen uit onbewuste gewenning. Patronen die mogelijk verband houden met angst, gevoelens van machteloosheid of teleurstelling.

Bij ziekte zijn er vaak fysieke symptomen die psychologische toestanden weerspiegelen. Acupunctuur erkent dit en probeert de wortel van zowel de fysieke als de niet-fysieke aspecten van een ziekte te achterhalen. We werken eraan om het lichaam te veranderen op hetzelfde moment dat we het bewustzijn veranderen.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken in mijn praktijk voor acupunctuur in Amsterdam dan kun je me een e-mail sturen naar 
info@claudiamercier.nl