Voeding Biotine

Biotine is een vitamine uit de groep B vitaminen en is ook bekend als vitamine H, B8 of B7.

Biotine is een gemakkelijk te vinden vitamine. Sommige voedingsmiddelen die biotine bevatten zijn lever (30,8 mcg per portie), eierdooier (10 mcg per portie), zonnebloem zaadjes (2,6 mcg per portie), zoete aardappel (2,4 mcg per portie), amandelen (1,5 mcg per portie) enzovoort. Alhoewel veel mensen de eigenschappen van deze vitamine niet kennen, is het een belangrijke vitamine voor het lichaam.

Biotine zorgt voor gezonde nagels

Met biotine worden de nagels sterk en gezond. Meestal is een van de redenen waarom de nagels niet gemakkelijk groeien en breken een tekort aan deze vitamine.

Biotine verbetert het metabolisme

Biotine helpt om de gevoeligheid voor insuline te verbeteren met als gevolg de niveaus van glucose in het bloed te verlagen, waardoor het metabolisme in het algemeen verbeterd wordt.

Goed voor gezond haar

Deze vitamine geeft glans en kracht aan het haar. Hierdoor zijn er in de afgelopen jaren allerlei haarbehandelingen met biotine op de markt gekomen. Helaas zijn de effecten van de biotine in shampoo niet echt waarneembaar, dus als we de kwaliteit van ons haar willen verbeteren is het beter om deze vitamine in te nemen in plaats van op te smeren. Dat kan ook door onze voedingspatroon aan te passen en ervoor te zorgen dat we genoeg vitaminen binnen krijgen.

Vanaf 11 jaar is de aanbevolen hoeveelheid biotine per dag 30 microgram.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken in mijn praktijk voor acupunctuur in Amsterdam dan kun je me een e-mail sturen naar 
info@claudiamercier.nl