Acupunctuur Chinese Klok

Orgaan tijden

De traditionele Chinese geneeskunde is ontstaan ​​door zorgvuldige observatie van de natuur en het universum en door deze observaties zijn de voorouders tot de conclusie gekomen dat er in het menselijk lichaam ook een schema of rooster voor elk orgaan bestaat, ze hebben het de “Chinese klok” genoemd. In deze volgorde beweegt de Qi door de 12 energetische meridianen gedurende de dag. Voor elk meridiaan is er een periode van 2 uur waarin de gekoppelde orgaan zich kan ontgiften, zich kan voeden en kan herstellen. Vanaf 12 uur ’s nachts is er een opwaartse beweging van de yang-energie, waarbij de pick zich om 6 uur’ s ochtends bevindt en vanaf de middag de zachte yin-energie neemt de controle over. Om 6 uur ’s middags begint de daling van de energie.

Emoties en gedachten ingrijpen ook in het functioneren van de interne organen. De mens wordt beïnvloed door zijn emoties en door zijn eigen perceptie van de realiteit en de omgeving. 

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken in mijn praktijk voor acupunctuur in Amsterdam dan kun je me een e-mail sturen naar
info@claudiamercier.nl

Moment voor diep slaap en diepe ontspanning.