Acupunctuur Meridianen

Acupunctuurmeridianen

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde bestaat er een diepe relatie tussen de interne organen van het lichaam, de lichaamsfuncties en de emoties.
Er is dus een totale integratie tussen lichaamsfuncties (organen, weefsels, zintuigen, enz.), emoties, mentale activiteit en omgevingsfactoren.  

Emoties

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde zijn alle emoties gekoppeld aan de vitale organen. Deze organen hebben op hun beurt een nauwe relatie met bepaalde energiepunten en kanalen in het lichaam. Kanalen die meridianen genoemd worden en waar de Qi stroomt.

Qi is de vitale energie die elk levend wezen bezit. De Qi verbindt het fysieke lichaam, met de geest, de emoties,  evenals met de energie van andere wezens en de universele energie.

Het behandelen van de meridianen zorgt ervoor dat de vitale energie weer goed kan stromen, zodat ziekten voorkomen of hersteld kunnen worden.
Het is nuttig om de stagnerende, overmatige of deficiënte energie van de organen en hun meridianen te deblokkeren, om ook problemen uit het verleden (die nog steeds van invloed zijn) te herstelen.

Het verleden

Vaak dragen we ons verleden en/of oud familie-ervaringen nog steeds met ons mee.
Vandaar dat zonder het te weten, organen en emoties als geheel beïnvloed worden; situaties uit de kindertijd of van de voorouders kunnen in het onbewuste blijven en genetisch worden overgedragen. Hierdoor wordt de huidige en toekomstige gezondheidstoestand van de stamboom beïnvloed.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken in mijn praktijk voor acupunctuur in Amsterdam dan kun je me een e-mail sturen naar 
info@claudiamercier.nl