Voeding MSM

MSM – Het wonder supplement

MSM (methylsulfonylmethane) is een organische zwavelverbinding die van nature wordt verkregen tijdens de regencyclus van de aarde. Zwavel is aanwezig in veel natuurlijke onverwerkte voedingsmiddelen, maar het gaat snel verloren tijdens het kookproces. MSM krijgt veel aandacht voor zijn bijdrage bij het gezond en actief langleven. Hier een paar voordelen van MSM:

  • MSM verbetert de gezondheid van de huid; MSM is noodzakelijk voor de productie van collageen. Verlies van collageen is verantwoordelijk voor verzakking van de huid en rimpels, evenals een droge en/of gebarsten huid. MSM werkt samen met vitamine C om nieuwe, gezonde weefsels te bouwen. MSM kan de collageenvorming normaliseren en de gezondheid van de huid radicaal verbeteren.
  • MSM verbetert de flexibiliteit in het algemeen; onderzoek heeft aangetoond dat MSM zeer effectief is in het verbeteren van de flexibiliteit van gewrichten. Bovendien helpt het om een flexibeler huid- en spierweefsel te krijgen.
  • MSM ontgift het lichaam; een van de belangrijkste kenmerken van MSM is dat het jouw cellen permeabele (doorlaatbaar) maakt. Dit betekent dat het ervoor zorgt dat toxines en metabolische afvalproducten gemakkelijk uit de cellen kunnen worden verplaatst, terwijl essentiële voedingsstoffen en water makkelijker naar binnen kunnen gaan.
  • MSM versterkt haar en nagels; collageen en keratine zijn beide essentieel voor de productie van gezond haar en nagels. MSM is een “schoonheidsmineraal” dat de zwavel levert die nodig is om collageen en keratine te produceren.
  • MSM versnelt genezing; melkzuur en andere bijproducten veroorzaken pijn en ongemak in het lichaam. MSM verhoogt het vermogen van het lichaam om afvalproducten op cellulair niveau te elimineren. Dit versnelt het herstel en maakt meer energie vrij voor herbouw.
  • MSM verhoogt de energieniveau; vanwege de verhoogde doorlaatbaarheid van de cellen, is minder energie vereist om de opeenhoping van toxinen op te vangen. MSM verhoogt de opname van voedingsstoffen zodat het energieverbruik voor de spijsvertering enorm wordt verminderd.
  • Het is ontstekingsremmend; MSM is een krachtige ontstekingsremmer vanwege het vermogen om metabole afvalstoffen uit de cellen te verwijderen. Wanneer de cellen van het lichaam chronisch ontstoken zijn houden ze de bijproducten van metabolische processen vast. Zwavel moet aanwezig zijn om deze gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam te kunnen verwijderen.
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken in mijn praktijk voor acupunctuur in Amsterdam dan kun je me een e-mail sturen naar 
info@claudiamercier.nl