Acupunctuur Rug pijn

Osteopathie en acupunctuur: de perfecte combinatie bij rugpijn

Waar bloed is, is energie. Waar yin is, is er yang.
De gemeenschappelijke vlakten van de osteopathie en de acupunctuur liggen bij het bloed, de organische vloeistoffen en hun circulatie.
Als we naar de wervelkolom kijken zien we een reeks wervels die samenvallen met zeer interessante acupunctuurpunten. De relatie wervel-acupunctuurpunt opent een ander mogelijkheid in de behandeling van rugpijn.

Met osteopathie kunnen we de mobiliteit herstellen van wat niet beweegt. Met acupunctuur kunnen we het beschadigde gebied opnieuw in balans brengen via de meridianen.

Blaas meridiaan

De meridiaan van de blaas beweegt zich over de spiermassa die naast de wervels ligt, als we de meridiaan van de blaas (Bl) rekken, strekken we de hele spiermassa.
Er is een reeks toevalligheden tussen de wervels en de punten van de meridiaan van de blaas meridiaan, in termen van locatie en functie:

  

T4 (vierde thoracale wervel) is de as van de mobiliteit van de schouders en het hoofd. Kruispunt van de cardiale en pulmonale plexus.

Bl15 hartslagpunt. Controleert het Bloed, de Shen en de bewegingen van de bovenste Jiao. Het versterkt het hart yang.

T7 (zevende thoracale wervel) Het diafragma. Spier met relevante emotionele rol. Zeer belangrijk voor de ademhaling. Verantwoordelijk voor abdominale viscerale mobiliteit.
Het scheidt de thoracale yin en het thoracale yang.

Bl17 Shu van het diafragma, punt van mobiliteit van Xue (bloed) en belangrijk ademhalingspunt.

L3 (derde lumbale wervel) is de as van de mobiliteit van de onderste ledematen en het vasomotorische centrum (centrum van de aorta en hypogastrische plexus).

Bl 23 nier shu punt. Controleert de onderste extremiteiten, de vloeistoffen en het lumbo-sacrale gebied en de knieën. Het versterkt het nier yang.

Als we een zachte weefseltechniek uitvoeren, een mobilisatie, een rek of plaats een strook kinesiotape op de paravertebrale musculatuur, zullen we een werk verrichten aan de blaasmeridiaan en zijn acupunctuurpunten.

Aanvullend aan beide behandelingen kunnen we ook cupping en Tuina gebruiken. Behandelingen waarmee de temperatuur en het bloedtoevoer toenemen.
Ten slotte kunnen we ook Gua Sha toepassen om alle verklevingen te elimineren.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken in mijn praktijk voor acupunctuur in Amsterdam dan kun je me een e-mail sturen naar 
info@claudiamercier.nl